Woodland charter 10-2 t/m 15-2-2004

woensdag 11 februari 2004

San Juan, Puorto Rico–>
Gustavia, St Barts—>
Marigot, Sint Martin–>
Jost van Dyke BBQ, BVI–>
Virgin Gorda, BVI—>
Puorto Rico

10 februari.
Er is een nieuwe charter begonnen. De dealers van Woodland tractoren zijn aan boord. Wel een groot verschil met de voorgaande cruise, hardwerkende mensen die een biertje lusten en genieten van wat wij ze te bieden hebben. Het is een gemixte groep van 109 passagiers tussen de 26 en 64 jaar. Een vol schip dus, de eerste avond heeft niet iedereen de diningroom gehaald. Vanwege een behoorlijke golfslag hebben vele afgezien van het eten en zijn ze veilig naar bed gegaan. Hopen dat het morgen beter weer is, ze hebben maar 5 dagen om te genieten.

11 februari.
Sint Barts, De gasten hebben genoten van een dagje Sint Barts, in de avond was een diner op dek gepland maar vanwege de regen die aan het eind van de middag kwam opzetten hebben we diner in de dining salon gehad. Met 109 gasten die allemaal tegelijk voor diner komen is het hard doorwerken om alles voor elkaar te krijgen.

12 februari.
We zouden vandaag in Marigot zijn. Vanwege de golfslag zijn we naar de andere kant van het eiland Sint Maarten gegaan. Dus waren we in Philipsburg waar het goed inkopen doen is. Ik heb een externe HDD gehaald en werk nu weer met een laptop die niet meer overvol is. Morgen strand barbeque. Bij deze charter is niet veel te vertellen over bijzonderheden of gekke dingen. Het is een stille groep die veel te vertellen heeft aan elkaar en geniet van het weer en de service. De meeste gasten zijn dit niet gewend en men probeert ook niet iets wat men niet kent. Voor diner wordt er het meest steaks en biefstukken besteld.

14 februari.
We hebben gisteren een fantastische dag gehad op het strand van Jos van Dyke. De barbeque liep goed en de champagne en kaviaar splash was een groot succes. De hele dag door serveerde is de drankjes in het water, het was mooi en warm weer. In de avond hebben we een diner op dek gehad waarna we met de gasten naar Foxy zijn gegaan. Ons zusterschip was daar ook met de crew. Het is een groot feest geworden en iedereen is laat terug gekomen. Vandaag in Virgin Gorda, ik heb er niet veel van gezien. Na het ontbijt een lifeboot drill, daarna lunch gedraaid en lekker het bedje in voor een uurtje slaap.

15 februari.
We hadden vandaag een extra vroeg ontbijt, het begon om 6.00 uur in de morgen tot 8.oo uur. Daarna moesten de gasten het schip verlaten vanwege douane regelgeving. Nadat we alles hadden klaargemaakt voor de volgende cruise hadden we een paar uur extra vrij. Ik heb het tekort aan slaap ingehaald en ben weer fris aan de nieuwe cruise begonnen.