Mr Jacques Gaston Murray charter tot 10 februari

maandag 2 februari 2004

Puorto Rico–>
Gorda Sound Beach BVI–>
Nevis–>
Farmouth Bay, Antigua–>
Prickley pear BBQ BVI->
Gustavia, St Barts
Gustavia, St Barts
Gustavia, St Barts–>
Prickley pear BBQ BVI->
Puorto Rico

1-2-2004
De Murray charter is begonnen.
Nadat we alle gasten van de vorige cruise gedag hedden gezegd zijn we begonnen met het klaarzetten van het restaurant voor de Murray charter. Toen het schip geladen was om 13.30 uur hadden we vrij tot 20.00 uur om de stad te bezichtigen omdat de gasten van mr Murray pas rond de klok van 21.00 uur zouden komen. Vanaf acht uur standby en de gasten arriveerden om half elf. Na de lifeboot drill en de bagage naar de suites te hebben gebracht begon het diner om 23.30 uur. De meeste gasten kwamen niet opdagen omdat men moe was na een lange reis. Nadat we 21 van de 87 gasten hadden geserveerd konden we er om 02.15 in de morgen er een eind aan breien.

Mr Murray heeft heel veel vrienden en famillie die in de Jetset verkeren, Yvana Trump is er, mr Guinness van het bekende bier en vele bekenden artiesten vanuit Frankrijk zijn aan boord. Iedereen spreekt Frans en is aan boord om te genieten van elkaar en om te feesten. Er zal niet veel gelet worden op de service, ze zijn hier niet om te genieten van de keuken maar om samen met elkaar een geweldige tijd te hebben.

Er is niets waarmee we deze cruise kunnen vergelijken dus beginnen we daar ook maar niet aan, het is een leuke afwisseling vergeleken met de voorgaande cruises.

Mijn kamergenoot Arjan is vandaag 1 februari terug gegaan naar Nederland omdat zijn contract afgelopen is. Hij zal het leven aan boord wel een beetje missen maar thuis wacht hem een veel betere toekomst met zijn Fiona. Veel geluk samen en tot ziens in maart.

2 februari zijn we in Gorda Sound Beach BVI, we zijn daar nog niet geweest, maar zien wat er te beleven valt.
We zijn laat begonnen met het ontbijt, er kwamen maar een paar gasten en het ontbijt ging naadloos over in de lunch. Tijdens de lunch worden gewoon ontbijt gerechten besteld, alles is mogenlijk hier. We waren klaar met de lunch om 16.30 uur, er zijn twee keuzes te maken. Een uurtje wachten om te eten en daarna te slapen omdat we weer om 20.30 uur moesten inchecken of niet eten en langer slapen. Ik heb voor het laatste gekozen. Om half negen zijn we weer begonnen en het restaurant is om negen uur open gegaan, de eerste gasten kwamen om tien uur. Om 01.00 uur waren we klaar met het diner. De gasten zijn niet extreem moeilijk en vragen ook niet om het onmogenlijke, wat verwarrend werkt is dat ze in het midden van de service de tafel verlaten om ergens anders te gaan zitten om met anderen te praten en daar moet dan ook de bestelling naar toe. Er trad een Franse zangeres op tijdens het diner met de Franse levensliedjes, ze heeft een fantastische stem en zorgt voor een aparte sfeer in het restaurant.

3 februari.
op weg naar Nevis kwamen we bij Sint Kitts de Queen Mary 2 tegen, het grootste passagiers schip ter wereld.

Even snel een foto gemaakt en dan weer aan het werk.
Lunch duurde vandaag tot 16.00 uur, vanavond is er een Arabische avond. Men moet verkleed als arabier of harem meisje voor het diner verschijnen.
Wel apart, diner begint weer laat. Waarschijnlijk rond de klok van tien uur.

5 februari.
Gisteren was mijn nichtje jarig en ik kon haar niet bereiken omdat het internet eruit lag, wel vervelend dat het net nu moest gebeuren. Vanaf deze kant van de wereld, Jacqueline van harte gefeliciteerd.

De Arabische avond was een succes, alle gasten waren vekleedt en vele hadden er veel werk van gemaakt. Helaas gebeurd alle aktie in de bars en wordt het restaurant alleen gebruikt om snel even iets te eten. Gisteren waren we in Falmouth Bay, Antigua. De gasten hebben de gelegenheid gehad om aan land te gaan en om te luieren bij een resort hotel. Voor ons valt het deze cruise een beetje tegen met het aan land gaan, meestal zijn we pas om half vijf klaar met de lunch en dan reikt de tijd niet om aan land te gaan. Vandaag wordt dat anders omdat we de strand barbeque op Prickley pear in Virgin Gorda hebben. Het zal wel later worden dan normaal omdat deze gasten echt niet hun bed uit komen voor een barbeque, vanavond is er diner op dek, het thema is de Caribbean, ik ben benieuwd naar de creaties die ze aan hebben.
Het waren allemaal fleurige shirts en hoeden, niet echt extravagant.

6 februari.
We zijn in St Barts, de meeste gasten waren voor lunch aan land, waardoor ik lunch vrij heb gekregen. Lekker naar het strand gelopen en daar maar een uurtje gebleven omdat het daarna ging regenen. Nog even in de stad iets gegeten en toen retour naar het schip. De gasten waren uitgenodigd bij een van de passagiers die in St Barts een huis heeft waardoor we maar 35 gasten voor diner hadden. Het is toch nog laat geworden.
Nog een paar dagen en dan zit deze cruise erop, tien dagen zijn toch wel lang met deze gasten. Morgen is om middernacht de verjaardag van de heer Murray, er wordt een groot feest gegeven in de main salon.

7 februari.
Nog steeds in St Barts, het is een rustig ontbijt en lunch geweest. Er is genoeg te doen op het eiland om de hele dag weg te blijven.
De verjaardag is gevierd met een thema avond, alle gasten moesten in charlston style komen. Ze hadden er veel werk van gemaakt om op te vallen. Om twaalf uur ging iedereen naar de main salon voor een show ter ere van de heer Murray zijn verjaardag. Daar werd de taart gepresenteerd en getoost met een glas champagne. Morgen nog een dag in St Barts en daarna terug naar Virgin Gorda om nog een strand barbeque te doen. De vorige was goed bevallen en nu wilt men er nog een.

9 februari.
De laatste dag is voorbij, morgen nog een ontbijtje serveren in de main salon. Vandaag hadden ze de tweede strand barbeque, in de morgen heeft het nog een beetje geregend maar daarna klaarde het op en is het nog een mooie dag geworden. ’s Avonds hadden ze als thema valentines dag, alle dames waren in rood gekleed. De mooiste creaties kwamen weer voorbij. Alles is goed gegaan de hele cruise en meneer Murray was erg tevreden. Morgen ochtend moeten de gasten om 8 uur in de morgen voor de douane veschijnen, vandaar dat we het ontbijt in de main salon serveren. Deze gasten zijn nog niet voor tien uur hun bed uitgekomen het zal een hele opgave voor ze zijn om vroeg op te staan. Om negen uur moet iedereen het schip hebben verlaten.
Daarna begint er een vijf daagse charter voor ons met 109 gasten aan boord. Weer een drukke cruise.