2007-2009

Een geweldige uitdaging in 2008

Nadat het duidelijk werd dat er geen toekomst voor mij was bij het Jagershuis in Oudekerk aan de Amstel heb ik mezelf ingeschreven bij verschillende websites om aan te geven dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was.

Via monsterdboard werd ik benaderd door Moshik en Els van Restaurant
’t Brouwerskolkje in Overveen.
Ze zochten een Maitre voor hun restaurant, momenteel in bezit van één Michelin ster en hard op weg om een tweede te bemachtigen.

Geweldig om gevraagd te worden, na een paar keer proef gedraaid te hebben in December heb ik ja gezegd en ben ik per 1 januari begonnen als maitre in restaurant ’t Brouwerskolkje.

Meer info over brouwerskolkje via hun website. www.brouwerskolkje.nl

Brouwerskolkje:

zoals gezegd ben ik in januari 2008 begonnen bij Els en Moshik in Overveen.

Een geweldige kans om op hoog niveau met het gastheerschap bezig te zijn.
‘T Brouwerskolkje is een restaurant met een Michelin ster in een bosrijke omgeving in Overveen.

Ik ben gevraagd om daar als Maitre de voorkant naar behoren te laten verlopen zodat het restaurant in de toekomst een tweede ster kan verdienen.
Samen met Els ,de vrouw van Moshik die samen met hem eigenaar is van het restaurant, zorgen we voor een service met klasse.
In de beboste, Overveense duinen wachten u ware smaakexplosies en dat is niets te veel gezegd.
Met zijn moleculaire kookstijl bereidt de scheikundige patron-cuisinier uitstekende, innovatieve gerechten.

In de 6 maanden die ik heb gewerkt bij  ’t Brouwerskolkje heb ik genoten van de kleinschaligheid en de super verse producten waarmee gewerkt wordt.
Met z’n allen naar Zuid Frankrijk om een paar dagen een geweldig diner en feestavond te verzorgen, dat zijn de pareltjes van het vak.

Na vier maanden werd ik benaderd door Restaurant IJmond in IJmuiden.
Na veel heen en weer gepraat kreeg ik de kans om een mogelijke toekomst op te bouwen in IJmuiden.

Ik verliet ’t Brouwerskolkje eind juni 2008 om 1 juli 2008 te beginnen in restaurant IJmond.

Restaurant IJmond:

Restaurant IJmond is uniek gelegen tussen de pieren van IJmuiden. Met een prachtig uitzicht op de Noordzee en de IJmondhaven. Het is hier altijd mogelijk om lekker te lunchen, te dineren of langs te komen voor een kopje koffie. Vooral voor uw zakelijke lunches en diners zijn wij een vertrouwd adres.
Een jaar lang heb ik me ingezet om er een basis te leggen voor een goede toekomst. Van de 52 weken was ik 50 zondagen aanwezig, we hebben wat leuke klussen buiten de deur gehad.

Helaas was de aansluiting met het team en de persoon waarmee ik de zaak samen zou gaan runnen niet ideaal. Daarbij kwam de economische crisis van 2009 wat ook niet echt hielp.
Samen met mijn werkgever besloot ik om mijn contract niet te verlengen.

Na vele sollicitaties en afwijzingen omdat ik zo gezegd te duur zou zijn geworden heb ik besloten om terug naar school te gaan en mezelf te bekwamen in een andere branch.