2004

Een auto

Om niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer en mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten ben ik op zoek gegaan naar een auto.
Ik wilde geen auto waarvan je er 13 in een dozijn vindt. Na jarenlang nieuw gereden te hebben vond ik het tijd om weer terug te gaan naar de basic. Een auto waar je nog echt in moet werken en eentje die opvalt tussen al het andere blik

Het is een Suzuki Samurai pepper geworden.

Een twaalf jaar oude Suzuki jeep met een soft top en twee zitplaatsen.
Het is een heerlijke auto zonder stuurbekrachtiging of andere luxe. 

Het was niet de bedoeling veel kilometers per dag te maken maar nu ik voor mijn werk 50 kilometer moet rijden om er alleen al te komen blijkt het een fijne auto te zijn waar je niet hardt mee rijd en lekker hoog op de weg zit waardoor je een goed overzicht houdt met een veilig gevoel.

 

Na SeaDream II

4 december 2004.

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik thuisgekomen ben na mijn derde contract bij SeaDream yachtclub. Als eerste heb ik natuurlijk de laatste aflossing betaald van de renovatie van mijn appartement. Dat was tenslotte de reden dat ik weer ben gaan varen. Terug in Nederland ben ik gelijk aan het werk gegaan via tempo team om te kijken wat de mogelijkheden zijn in de horeca. Het zit niet erg mee, de baantjes zijn niet voor het oprapen en voor veel baantjes ben ik over gekwalificeerd. Zoekende naar een baan die bij me past ben ik verschillende sollicitaties aan gegaan, helaas is het nog niets geworden. Terug naar zee is ook geen optie, de dollar staat zo laag dat je niet veel meer over houdt als je 70 uur per week werkt.
Ik wil mezelf een goede kans geven om te slagen in Nederland en ben van plan om hier een vaste baan te zoeken en een begin te maken met een sociaal leven voor mezelf.