Over mij

Wie is Jos Hoogland?

Ik ben opgeroeid in IJmuiden, Zeewijk.

Daar de lagere school doorlopen, de middelbare school heb ik in Haarlem gevolgd waar ik de opleiding voor kok/ kelner afmaakte.

In Amsterdam heb ik een jaartje op de middelbare hotelschool gezeten, deze niet afgemaakt maar mijn horeca papieren gehaald via het leerwezen. Vijf dagen werken en één dag naar school. Zie mijn CV voor werkervaring en opleiding.

Na vele omzwervingen in het buitenland ben ik in 1997 in Nederland gesetteld.

De afgelopen zes jaar heb ik verschillende functies in de horeca uitgeoefend, na wat voor en tegenspoed zag ik me begin 2003 genoodzaakt om weer te gaan cruisen om mijn situatie te verbeteren.

Van eind mei 2003 tot eind september 2003 heb ik met de SeaDream II de Franse en Italiaanse Rivièra afgevaren. Van begin november 2003 tot half maart 2004 heb ik met SeaDream II de Caribbische zee afgevaren.Vanaf 1 mei 2004 tot eind augustus 2004 was ik opnieuw in het Middellandse zeegebied voor mijn derde contract met SeaDream yachtclub. Van de laatste twee reizen heb ik een website bijgehouden.

Eind 2004 tot Juli 2009 heb ik nogmaals verschillende functies in de horeca uitgeoefend.
Van promoten van koffie naar hoofd bediening en van gastheer naar Maitre van een sterren restaurant tot zelfstandig ondernemer.

Mijn Horeca verleden is te vinden op deze website, klik op de jaartallen en zie wat mij bezig heeft gehouden totdat ik de switch maakte naar een andere bedrijfstak.

Nadat ik in juli 2009 afscheid had genomen van de horeca ben ik in september naar school gegaan om papieren te halen voor de beveiliging.

Sinds april 2010 ben ik werkzaam in de beveiliging.

Via Risk de kans gekregen om weer aan de Horeca te snuffelen. Als Security Officer aan de slag in Hotel The Grand plus het Andaz en Regency hotel van de Hyatt keten.
Daarnaast werk ik als centralist bij de ING op de alarmcentrale. Inzetbaar bij ziek en zeer en de open diensten invullen bij vakanties van de collega’s.