2010-2011

introductie:
Zoals gezegd, een totaal nieuwe richting ingeslagen.
Nadat een toekomst in duigen viel met het stoppen van mijn contract bij restaurant IJmond.
Heb ik de stoute schoenen aangetrokken en besloten om mezelf om te scholen om in het beveiliging vak een nieuwe carriëre te ontdekken.

De Beveiliging
Guard opleiding
Mijn eerste stappen in de beveiliging heb ik gezet via de opleiding van Guard Academie in Amsterdam.

In kader van de opleiding Beveiliger 2 heb ik stage gelopen bij V&D Buikslotermeerplein, De Bijenkorf en het Stadsarchief.
De opleiding heb ik in 6 maanden afgesloten van 9 september 2009 tot 3 maart 2010.
Na goede cijfers en zin om te beginnen ben ik gaan solliciteren bij Schiphol.

Trigion
19 april 2010 ben ik begonnen bij Trigion Aviation te Schiphol.

Aviation Security
Aviation Security is misschien wel de zwaarste taak die aan 
een particuliere beveiligingsorganisatie wordt toevertrouwd.
 Trigion blijkt daar succesvol in:
 wij beveiligen niet alleen al jaren de Nederlandse regionale luchthavens, maar zijn ook actief op Amsterdam Airport Schiphol. Naast onze professionele uitvoering van beveiligingstaken zorgen wij ook voor een vriendelijke en klantgerichte benadering.

Beveiliging Schiphol
Bij het beveiligen van een luchthaven moet men verder denken dan alleen het controleren van passagiers en vliegtuigen. Sinds februari 2008 verzorgen wij de beveiliging van alle personeelsdoorlaatposten van Schiphol, zowel binnen in de terminals als buiten op de doorgangen tot airside. Hierbij worden alle personeelsleden die het beschermde gebied betreden gecontroleerd op hun identiteit, wapens, explosieven en andere vluchtgevaarlijke goederen. Bij de controle maken onze beveiligers gebruik van een aantal hulpmiddelen zoals de irisscan, x-ray apparatuur en andere detectiemiddelen en kunnen personeelsleden handmatig worden gefouilleerd en hun meegebrachte goederen gevisiteerd. Voertuigen van personen die het beschermde gebied willen betreden worden doorzocht.

Aviation Security
Deze aviation security taken zijn uitermate belangrijk, vergen veel verantwoordelijkheid van de beveiligers en zijn daarom bij specifieke (internationale) wetgeving geregeld. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn als de uitvoering van deze wettelijke bepalingen niet volgens de opgestelde procedures worden afgehandeld. Om deze reden vindt een strenge selectie plaats met een diepgaand antecedenten onderzoek en een intensief opleidingstraject. Vanzelfsprekend worden onze beveiligers permanent getraind en getoetst om een hoge veiligheidsstandaard te waarborgen en kwaliteit te leveren aan onze klanten.

Risk Security Holland B.V.
Omdat Trigion geen overwerk wilde inroosteren in 2010 ben
ik 1 juni 2010 bij Risk in dienst gekomen met een nul uren
oproep contract.
Met veel plezier heb ik zoveel mogelijk vrije dagen gevuld met
evenementen en festivals waar Risk de beveiliging regelde.