Cruise 25-1 t/m 1-2-2004

zondag 25 januari 2004

Charlotte Amalie, St Thomas–>
Philipsburg, St Maarten–>
St John’s, Antigua–>
Charlestown, Nevis–>
Gustavia, St Barts–>
Jost van Dyke, BVI–>
Virgin Gorda, BVI–>
San Juan, Puerto Rico

25 januari.
Charlotte Armalia, Sint Thomas.
We hebben een zware loading gehad, vanmorgen nog de gasten van de vorige cruise uitgeleide gedaan met een ontbijtje. We zijn om half zeven begonnen en gelijk na het ontbijt aan het laden van het schip gegaan. Het is nu 13.00 uur en om twee uur moet ik alweer standby staan om de nieuwe gasten te ontvangen.

Deze cruise is erg belangrijk voor het bedrijf omdat we geinspecteerd worden door Douglas Ward, de eigenaar van Berlitz, een reisblad die nogal groot is in Amerika en die ervoor kan zorgen dat we voor 2004 de nummer in de cruise industrie kunnen worden. De afgelopen week is er van alles gedaan om het schip in topconditie te krijgen. Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat de service een nummer status verdient. Gezien de ratings van de afgelopen cruises is er een grote kans dat het ons gaat lukken. We hebben voor de vorige cruise een tien gekregen! Het is een mooie ervaring om te zien hoe management zich voorbereid op zo’n belangrijk persoon. Er wordt overal op gelet, de kleinste dingetjes zijn van het grootste belang. Continu wordt er op de ATD gehamerd, dat is attention to detail. Maar zien wat deze week ons brengt.

29 januari.
We zijn in Gustavia, St Barts.
De afgelopen dagen hebben we langen dagen gemaakt, deze groep gasten vergt een hoop energie. Daarnaast hebben we het hele management constant op de werkvloer wat normaal nooit gebeurd. Alles voor een goede beoordeling.
Afgelopen dinsdag in Antigua hadden we een diner op dek geplant, alles opgedekt en klaar gemaakt voor de service toen het begon te regenen. Binnen 45 minuten hadden we het restaurant beneden weer opgedekt en klaargezet voor het diner. Een hoop werk maar met het team samen komen we er wel.

Gisteren chefs diner geserveerd, altijd een succes. Met onze oude sommelier weer aan boord hebben we ook een wijn arrangement bij de gangen, deze lekker erbij verkocht zodat iedereen kon genieten van een gastronomisch diner.

30 januari.
We zijn in Jost van Dyke, straks naar het strand voor de barbeque. Het is een mooie dag voor de barbegue, de zon schijnt vol op met maar weinig wind. Wel vreemd, in de krant lees je dat er sneeuwstormen in Nederland heersen en hier ga ik zwemmen in de zee omdat het te warm is. Ik kan het slechter treffen.
De barbeque was goed geslaagd, wegens de sterke golfslag konden we de splash niet in het water doen maar hebben we dat op het strand gedaan. In mijn pauze lekker wezen zonnen en daarna snel terug om alles klaar te zetten voor het diner aan dek. Het was een mooie avond voor diner op dek. De gasten zijn nu naar foxy, ik zit lekker in de crewmes met een paar collega’s met een biertje en zal straks mijn website updaten. Morgen is de laatste dag in Virgin Gorda en dan komt er een heel andere cruise aan. We zijn gecharterd door Jacques Gaston Murray, een fransman die met zijn vrienden en famillie de yacht gecharterd heeft voor tien dagen.

Diner op dek setup

De cruise is afgelopen, we hebben nog niets gehoord van de heer Douglas Ward, zijn gids komt pas volgend jaar uit dus dat kan nog wel even duren. In de commentkaarten ben ik weer vaak genoemd door de gasten die ik dagelijks bedien. De volgende cruise staat alweer op zich te wachten.