Thanksgiving Cruise t/m 30-11

zondag 23 november 2003

St Thomas–>
Frederiksted, St Croix->
Basseterre, St Kitts–>
Gustavia, St Barth’s–>
Sandy ground, Anguilla->
Virgin Gorda—>
Jost van Dyke—>
St Thomas

Een nieuwe cruise gaat beginnen. Eerst nog even geweldig nieuws, op de 23e kwam de publiek healt inspectie aan boord om het schip te keuren. Deze keuring is ontzettend belangrijk omdat ze in staat zijn om het schip aan de kade te houden. Alle dagen zijn we bezig met schoonmaken en onderhouden voor het geval ze aan boord komen. Vandaag gebeurde dat dus en van de 100 punten die je kon scoren hadden we er 97, een geweldige prestatie. Ons zuster schip had helaas minder punten maar is wel geslaagd. We beginnen de cruise met 86 passagiers.

Het is nu 25 november en we hebben net het diner achter de rug. Gisteren waren we in St Croix, een Amerikaans Virgin eiland. We waren gedokt maar het eiland was niet zo aantrekkelijk om aan land te gaan. ’s Avonds hadden we kapiteins welkom diner, ik ben van station veranderd en heb nu een grote tafel in het midden van het restaurant erbij voor tien personen. Samen met Arjan run ik het station. Dit gaat erg goed, we hebben een groep van tien Russen aan boord en die vragen veel aandacht.
Vandaag waren we in Basseterre, St Kitts waar we ook gedockt waren. In de middag even van boord geweest om een paar foto’s te maken en daarna even een tukje om klaar te zijn voor chefs diner. Een lekker vol station omdat er een aantal gasten speciaal naar onze sectie vragen. Een hoop werk en laat klaar maar wel de voldoening dat je goed werk aflevert. Vanwege de hoge uitslag van de USPH controle hebben we morgen een knal feest met barbeque voor de crew op poopdeck. Zondag varen we zonder gasten naar de volgende haven om de charter op te halen. Dan krijgen we een feest aangeboden door SeaDream om te genieten van het feit dat al het werk niet voor niets is geweest. Altijd leuk een paar feesten in het vooruitzicht. Morgen zijn we in St Barths, een mooi Frans eiland dat we al eens bezocht hebben.

Gisteren stond er een diner buiten op dek op de agenda, met diners op dek beginnen we allemaal vroeger zodat onze pauze in de namiddag korter is waardoor ik ervoor koos om aan boord te blijven. Toen we begonnen met het opdekken van het buiten restaurant zag het ernaar uit dat we het niet droog zouden houden. Dus werd er besloten om het diner beneden in het restaurant te houden. Weer een druk station en laat klaar, daarna nog op poopdeck een paar biertjes gedronken bij de crew barbeque. Het was erg gezellig om met mensen van andere afdelingen samen te komen en het werd dan ook erg laat.
De volgende dag, vandaag dus, vroeg begonnen. We zijn in Sandy Ground Anguilla. Momenteel is er een crew drill bezig, Er word geoefend met het zoeken naar een bom of onbekende pakketjes.
Buiten is het begonnen te regenen, maar zien waar we de lunch serveren.

Het is nu 28 november, we hebben gisteren de lunch in de diningroom moeten serveren vanwege de regen. ’s Avonds hadden we Thanksgiving diner buiten op dek op de agenda staan maar vanwege de redelijk grote kans op regen hebben we dat maar in het restaurant binnen gehouden. Het diner was een succes, de meeste gasten gingen voor de kalkoen en de pecan pie. We hadden vandaag een vroeg ontbijt in Virgin Gorda om de tour op tijd van boord te laten gaan. Vanavond diner op dek en morgen de barbeque bij Jost van Dyke.

29 November, het diner gisteren was een succes, mooi rustig weer zonder regen. Om mee te maken hoe het is op een jacht dan hoort het dineren buiten er helemaal bij. Ontbijt is geserveerd en we maken ons klaar om naar het strand te gaan. Het is mooi weer, een beetje regen vanmorgen maar dat is alweer voorbij getrokken. Laatste dag voor een goede indruk, morgen gaan de gasten alweer weg na het ontbijt.

De gasten zijn alweer vertrokken. Leuke reacties gehad en zelf nog een brief om mij te bedanken, Het doet goed om te horen dat de gasten het erg waarderen wat we voor ze doen. Ik ben net terug gekomen van de crewparty op pool dek. Nadat we afscheid van de gasten hadden genomen hebben we nog wat onderhoud gepleegd, zoals al het zilver gepoetst en alles netjes achtergelaten. Nadat we nog een paar uurtjes hadden om naar de stad te gaan zijn we om 15.00 uur gaan varen naar St John’s Antigua waar we de gasten van de Nissan charter ophalen. Nog even genoten van de zon totdat we opgeroepen werden voor een meeting. Om een geslaagde party voor de crew te houden moest iedereen mee helpen met de voorbereidingen. Het dek waar het zwembad is hebben we omgetoverd tot een restaurant met barbeque voor de crew. De barbeque is om 17.45 uur begonnen waarna we snel al het eten hebben opgeruimd om plaats te maken voor een disco onder de sterren. Een zeer geslaagd feest mag wel gezegd worden. Morgen beginnen we vroeg om alles weer gereed te maken voor de charter. Dan is het alweer december, de tijd gaat toch wel snel aan boord.

Even relaxen voordat  we gaan feesten.                                                   Het feest is in volle gang.
                           \/                                                                                                         \/