Eerste cruise

zaterdag 8 november 2003

Het updaten van deze site gaat gaat niet regelmatig
omdat ik een mogelijkheid moet zien te vinden om met mijn laptop online te gaan.
De radio officier heeft
 aangegeven om het over een week of twee mogelijk te maken om af en toe online te gaan met mijn pc.

Ik ga proberen of het ook aan land kan via een calling center,
mocht dit lukken dan kan ik regelmatiger mijn site aanvullen.

Geef de moed niet op en blijf op de hoogte door af en toe hierheen te surfen.

Wie in kontakt wilt komen met mij om tips of vragen door te geven kan
dat doen doormiddel van een e-mail berichtje naar mijn hotmail account.
Deze is joshoogland@hotmail.com

Veel plezier met het bekijken van deze site.

De eerste cruise zit er bijna op. Het was een drie daagse charter met 90 passagiers, wel lekker om met een charter te beginnen dat is toch iets anders dan een reguliere cruise.

Maar eerst even hoe het nu gegaan is de afgelopen dagen.

Bij aankomst aan boord ’s morgens vroeg werden we verwelkomd door veel bekende en onbekende gezichten. Het schip is tijdens de crossing als een wetdock overgevaren wat betekend dat er veel werklui aan boord waren om een hoop nieuwe dingen te verbeteren en te vernieuwen. Wat wij tegen kwamen was een hoop spullen die nog van boord moesten en een hele hoop dat nog aan boord gedragen moest worden. Het laden van het schip gebeurd door de diningroom en de keuken brigade. Even een praatje met de Chief Stewart en dan gauw naar de purser om onze spullen en contract in te leveren. Daarna naar de housekeeper om een uniform op te halen. Wie mij kent weet dat ik onmogelijke maten heb qua kleding en dat bleek weer een probleem te zijn zodat ik nu enkel van alles één stuk heb i.p.v. drie. De cabine indeling kregen we door, ik deel een cabine met een andere Nederlandse kelner, en daarna overal aan en helpen met laden en ervoor zorgen dat we klaar waren om 14:00 uur de gasten te verwelkomen.

Het is heerlijk om samen met een Nederlander de cabine te delen, zo gauw mijn laptop was geïnstalleerd en de Hollandse liedjes door de cabine gingen kwamen we meteen in stemming.

Nadat we de gasten hadden ontvangen met champagne en canapés hadden we even vrij om 18:00 uur weer te beginnen in het restaurant. Na vijf weken op vakantie te zijn gegaan is er niet veel veranderd in de opzet van het restaurant. Ik ben meteen weer als frontman begonnen met een Fransman als mijn backman, deze heb ik nog de kneepjes van het aan boord de SeaDream II zijn geleerd dus is dat wel een fijn begin. De volgende dag ontbijt en lunch buiten geserveerd en het diner in het restaurant. We waren toen nog steeds in
St Thomas vanwege harde wind en wat certificaten die de kustwacht nog moest zien hebben we St Barts overgeslagen en zijn we zaterdags naar Virgin Gorda gegaan waar we een strand barbeque voor de lunch hebben gegeven voor de gasten. De barbeque is net over en neem ik van de gelegenheid gebruik om dit op te schrijven. Straks weer vroeg inchecken voor diner buiten op dek. De barbeque was geslaagd en voor het personeel is het een leuke afwisseling die veel voorbereiding en werk vergt maar ook de kans geeft om een hele middag op strand te werken en met een uurtje tussendoor vrij konden we ook nog lekker zwemmen in kristal helder water.

Voor het begin van de barbeque gaven we eerst een champagne en kaviaar splash. Dat is champagne en kaviaar geserveerd in de branding door de kelners met Hawaï shirts aan en een hoop spuitende champagne flessen. Altijd leuk om weer te doen.

Expect the unexpected!!

Dat is de slogan voor de SeaDream yacht club, nu dat is dus weer eens uit gekomen. We hadden alles voorbereid voor diner aan dek en waren lekker begonnen totdat het begon te regenen, nu is de regen in de Caribbean niet zo bijzonder en houdt het altijd wel na een minuut of tien op. Deze keer gebeurde dat niet en begon het met bakken uit de hemel te komen. Omdat we nog de helft van de gasten een hoofdgerecht moesten serveren hebben we de service verplaatst naar de main salon. als ik dit zo lees klinkt het allemaal gemakkelijk, maar de puinhoop die snel opgeruimd moest worden en alles naar de main salon overbrengen om daar door te gaan is een ervaring die we niet nog een keer willen doen. De gasten vonden het allemaal wel best, tegen dit natuur geweld is niet veel te doen. Wel begrijpelijk dat we er nu een beetje doorheen zitten en verlangen naar ons bedje.
Morgen is het weer vroeg dag omdat de gasten ons gaan verlaten om plaats te maken voor een andere charter. Om 07:00 uur moet ik nog naar de immigratie dienst aan boord gaan om mijn i 95 papiertje te krijgen die me toestaat om op Amerikaanse bodem te lopen zolang ik aan boord de SeaDream werk.

Voordat ik naar de immigratie officieren kon gaan wachte ons weer een verrassing, onverwachts sloeg het weer om en ging het weer eens regenen. Nu moest er binnen 20 minuten het complete ontbijt buffet en tafel setup van dek vijf naar dek twee het ‘restaurant’ verplaatst worden om de gasten daar te voorzien van hun ontbijt voordat ze ons verlieten.
Zondag morgen 9 November en de eerste cruise zit erop. Op naar de volgende…..