Aangekomen in ST Thomas

woensdag 5 november 2003

Maar hopen dat er geen vertraging is.
De grootste zorg is dat de koffer meegaat
op al die verschillende vluchten.

Koffers dus, mijn handbagage was
te zwaar en zit nu ook in het laadruim.
Alles is aangekomen gelukkig mis ik niets.

’s Morgens om 7 uur inchecken op Schiphol en dan op weg naar Parijs. Met de bus van 6.00 uur naar Schiphol gegaan en daar bij Air France ingechecked.
Nog een geluk dat ik zo vroeg naar Schiphol ben gegaan, ik had nog maar 10 minuten over voordat we aan boord van het vliegtuig moesten zijn.
Na wat kleine problemen met mijn bagage, ik mag 40 kilo meenemen maar mijn handbagage mag weer niet te zwaar zijn. Dat was deze wel dus moesten beide koffers worden ingechecked en kon ik nog op tijd mijn laptop eruit halen.
De vlucht zou om 07.40 uur weggaan maar werdt uitgesteld tot 08.35 uur voordat we op weg waren. Bij de balie hebben ze mij de tip gegeven om in St Maarten zelf mijn bagage op te halen en daarmee weer in te checken omdat het nogal vaak voorkomt dat er geen bagage op de andere vlucht wordt gezet.
We waren om 10.00 uur in Parijs op het vliegveld en om 11.00 uur vertrok de Air France vlucht naar St Maarten.

Ik zit nu aan boord van het vliegtuig dit berichtje te schrijven. De vlucht is lang genoeg om er van alles naast te doen.
Op het vliegveld in Parijs kwam ik nog één collega tegen die ook weer begint aan een nieuw contract voor SeaDream Yachtclub.

Om 15.00 uur US tijd kwamen we aan in Sint Maarten en daar heb ik mijn bagage opgehaald en weer ingechecked voor de vlucht naar St Thomas. Deze vlucht ging om 18.10 uur lokale tijd en we waren om 19.00 uur op St Thomas door de douane en de agent stond klaar om ons naar een hotel te brengen. Daar weer ingechecked en met mijn collega afgesproken om om 20.00 uur te gaan eten in het restaurant. Wel vreemd want het was ondertussen 01.00 uur Europese tijd toen wij gingen eten. Een lekker uitgebreid diner besteld met brouchetta, ceasar salade en een heerlijke steak voor maar 69 dollar, maar goed dat we het op de kamer konden schrijven. SeaDream had kamers geboekt met diner.

Ik schrijf dit nu op de hotelkamer om 22.30 uur lokale tijd (3.30 Europese tijd) en morgen worden we om 07.15 uur opgehaald om zo snel mogelijk aan boord te gaan om te helpen met loading en embarkation. Dit is het wel zo’n beetje de heenreis uitgebreid beschreven.