Cruise 9-11 t/m 13-11 & 13-11 t/m 18-11

donderdag 13 november 2003

         St Thomas —> St Thomas

Cruise 9-11  GE charte

St  Thomas –>
Marigot, Sint Maarten–>
St Barths–>
Jost van Dyke–>
St Thomas

 

 

 

Even een klein berichtje over de  afgelopen cruise.
Het was een 5 daagse charter die een beetje in het water is gevallen. Geloof niet wat men zegt over de Caribbean met het fantastich mooie weer en bijna geen regen.
Deze cruise heeft een staartje meegekregen van een storm die in de buurt heeft gewoedt en dat heeft ervoor gezorgt dat we de hele week regen hebben gehad.
Er waren 78 passagiers aan boord die een heel andere verwachting hadden dan dat ze hebben gekregen.

Doordat het zo regende hebben we ontbijt en lunch in de diningroom geserveerd wat normaal in het topside restaurant gebeurd. Het voordeel van een charter is dat de mensen elkaar kennen of in ieder geval vanuit dezelfde branche werken, dus iedereen had genoeg te bepraten en verveelde zich niet zo gauw.

Op 11 November hadden we een beach Barbeque geplant voor de gasten, vanwegen de regen hebben we alles naar de diningroom moeten verzetten. Het is nog niet voorgekomen dat het weer zo tegen zit voor de gasten. De GE charter is achter de rug. Op naar de volgende.

Cruise 13-11 t/m 18-11Cruise 13-11
St Thomas–>

St Barths–>
Marigot, Sint Maarten–>
Road Town, Tortola–>
Virgin Gorda BBQ–>
St Thomas

We zijn begonnen met een gewone cruise, dus geen charter maar individuele passagiers. Er zijn 67 gasten aan boord en het ziet ernaar uit dat het een gezellige cruise wordt. In Sint Barths kreeg ik om 12:00 uur te horen dat ik vrij was tot het diner omdat er veel gasten met een tour mee waren die niet terug kwamenvoor de lunch. De camera van mijn kabine genoot geleend en erop uit in St Barths. Vervelend dat de meeste winkels een pauze hadden van 12:00 tot 15:30 dus een beetje rondom de haven geslenterd en wat foto’s gemaakt en weer op tijd terug om een tukje te doen voordat het diner weer begint. De volgende dag waren we in Marigot, Sint Maarten waar de gasten genoten van een ontbijt en lunch buiten op dek. Zelf ben ik na de lunch nog even aan land gegaan om de prijzen te vergelijken met St Thomas voor een digitale camera. Waarschijnlijk krijg ik de beste deal in het Hollandse gedeelte van Sint Maarten, we komen daar over een dag of tien aan dus moet ik maar een beetje geduld blijven hebben. Vanmorgen kregen we te horen dat het strand van Jost van Dyke is weggespoeld en dat we ergens anders een barbeque gaan houden voor de gasten. De route is ook een beetje aangepast, morgen (zondag) gaan we naar Road Town, Tortola waar we langszij gaan. Weer een opsteker voor de crew want gedockt is voor ons beter dan met de tender boot heen en weer te gaan. Ik ben in Tortola niet van boord gegaan maar heb lekker een paar uurtjes geslapen ’s middags. Gisteravond hadden we een diner aan dek gepland maar vanwege de regen moest deze toch weer beneden plaats vinden. Het was een mooi Caribbean menu. Tijdens het diner is het schip voor anker gegaan voor Foxies, een strandbar op het eiland Jost van Dyke, vanaf 22:00 uur is er een tender op en neer gegaan om de gasten en crew daarheen te brengen voor een feestje aan de wal. Ik was er zelf ook en het is een mooi feest geworden. Vanwege de hevige regenval moesten we ons met een vlot aan een paar touwen over een riviertje naar de overkant trekken. Dat bracht natuurlijk een paar leuke momenten met zich mee als men probeerde om de overkant te bereiken zonder nat te worden. Vanmiddag is er een strand barbeque bij Prickly Pear in Virgin Gorda , weer met champagne splash en kaviaar in de branding. Een mooie afsluiting voor de laatste dag van deze cruise.