Cruise 29-2 t/m 7-3-2004

maandag 1 maart 2004

St John, Antigua–>
Gustavia, St Barts–>
Marigot, St Martin–>
Roadtown, Tortola–>
Virgin Gorda, B.V.I–>
Jost van Dyke–>
Basseterre.St Kitts–>
St John, Antigua

1 maart.
We zijn in Gustavia, St Barts.
Na een ruige nacht varen zijn we in de regen bij St Barts aangekomen. Het ontbijt hebben we toch nog buiten kunnen serveren, later klaarde het op en hadden we mooi weer voor de lunch. We hebben momenteel 79 gasten aan boord. Vanavond is kapiteins welkom.

2 maart.
We zijn in Philipsburg, Sint Maarten. Het was de bedoeling om aan de Franse kant voor anker te gaan maar vanwege de ruige zee met hoge golven was dat geen veilige optie en zijn we naar de Nederlandse kant gegaan om daar aan te meren aan de pier. De gasten hadden een aardige ervaring vroeg in de morgen, verschillende waren hun bed uitgerold vanwege de deining.

3 maart.
We zijn voor anker bij Roadtown, Tortola. Gisteren was de bedoeling dat we diner op dek hadden maar we moesten vanwege de wind en de deining naar de dining salon verhuizen. We vertrekken al om 17.00 uur zodat er te weinig tijd is om aan land te gaan. Vanavond hebben we chefs diner. Verschillende gasten hebben al gevraagd waar mijn station is in de dining salon omdat ze het prettig vinden om door mij geserveerd te worden. Ik kan goed overweg met de passagiers van deze cruise.

6 maart.
De laatste dag van de cruise, we zijn in St Kits in plaats van Anguilla. Vanwege de harde wind en grote golven hebben we gisteren weer geen diner op dek gehad. Verschillende passagiers waren zeeziek en kwamen niet naar de dining room om te dineren. De strand barbeque ging geweldig met mooi weer en een beetje wind. Op 4 maart waren we in Virgin Gorda waar de gasten met de tender naar Bitter end yachtclub werden gebracht.

7 maart.
We zijn in St John, Antigua waar we met een nieuwe cruise gaan beginnen. De passagiers hebben het geweldig naar hun zin gehad gezien de kommentkaarten. We hebben een tien gekregen voor de service. Mijn naam is verschillende keren genoemd, altijd goed als dat gebeurd.

De volgende cruise wordt mijn laatste cruise voordat ik op vakantie ga voor een paar weken.