Cruise 22-2 t/m 29-2-2004

zondag 22 februari 2004

San Juan, Puorto Rico–>
Charlotte Amalie, St Thomas–>
Gustavia, St Barts–>
Virgin Gorda–>
Marigot St Martin–>
Anguilla, B.W.I–>
Jost van Dyke–>
St John, Antigua

22 februari.
We zijn voor de laatste keer in Puorto Rico, ik ben niet van boord geweest omdat ik al vroeg moest beginnen voor de embarkation. Deze cruise gaat in de boeken als een reguliere cruise, alhoewel we een groep van 50 personen aan boord hebben van een bedrijf. Daarnaast varen er nog 30 passagiers mee die voor de hele week geboekt hebben. De 50 personen zijn allemaal van Volvo Amerika en zijn blijven maar 4 dagen aan boord. In Marigot, Sint Martin gaan ze weer van boord en blijven we met 30 gasten over voor de laatste paar dagen.

24 februari.
We zijn in Gustavia St Barts. Gisteren waren we in St Thomas waar we in Grown bay aan de kade lagen. Het was mooi weer met maar weinig tijd om aan land te gaan. Ik heb mijn haren laten knippen aan boord zodat het er piekfijn uitziet als ik over drie weken naar huis ga.
Nu lijk ik wel een militair met een korte kop met haar. Vandaag hebben we een tweevoudig diner, eentje bij het zwembad voor de 29 passagiers die voor de hele week hebben geboekt en in het restaurant hebben we de volva groep met een prive diner. Ik zelf zorg voor de passagiers bij het zwembad, weer eens wat anders, normaal hebben we diner op dek vijf nu is het op dek drie rond het zwembad.

Verrassing! om twaalf uur kreeg ik te horen dat ik de lunch vrij was en daar voor in de plaats vroeger moest beginnen in de avond. Geweldig natuurlijk, lekker naar strand geweest, Gouverneur beach. een uurtje lopen door de bergen als je geen lift krijgt. Heerlijk om een flinke wandeling te maken, gelijktijdig een prachtig zicht op Gustavia.

Rond de klok van drie kwam ik terug in het stadje, gelukkig een lift gekregen naar de stad. Daar was een carnaval aan de gang, de straten stonden vol mensen die aan het wachten waren voor de parade. De optocht ook nog meegemaakt samen met een paar passagiers van boord. Daarna snel terug aan boord om het diner rond het zwembad klaar te zetten. Met maar dertig gasten rond het zwembad is het een mooie plek om diner te hebben, het was een warme zwoele avond die uitstekend geschikt was om buiten te eten.

25 februari.
Het ontbijt zit erop, we zijn in Virgin Gorda waar we een strand barbeque regelen voor onze gasten, de champagne en kaviaar splash is een aardige routine geworden.
De strand barbeque was weer eens een groot succes, ik had de eer om het strand af te sluiten dus was ik vrij laat terug aan boord. Douchen en eten en dan alles weer klaar zettenvoor diner aan dek. Het diner begon goed, in het begin was het een mooie droge avond maar tijdens het hoofdgerecht begon het te regenen en moesten we de gasten verhuizen naar een droog plekje. Een hoop werk maar tegen een tropische regenbui valt er weinig te doen. Morgen zijn we in Marigot, St Maarten. Daar gaan de gasten van Volvo van boord na de lunch en blijven er 30 gasten over voor de resterende cruise.

27 februari.
We zijn in Anguilla, het ontbijt zit erop en ik heb de lunch vrij gekregen. Geeft me mooi de tijd om mijn website up te daten en wat e-mails te schrijven. Gisteren waren we in Marigot, Saint Martin, voor de resterende gasten hadden we chefs diner op dek. In de middag ben ik met een collega aan land geweest en hebben we wat gedronken op een terras in Marigot. 27 graden in het zonnetje met een strak blauwe hemel. Vanavond doen we weer een diner op dek, met zo weinig gasten is dat de beste oplossing voor het diner. Elke dag zijn er wat mensen vrij voor ontbijt, lunch of diner. Morgen zijn we in Jost van Dyke en gaan de gasten van een strand barbeque genieten samen met ons suster schip SeaDream I. Ikzelf zal op het strand zijn om onze gasten te begleiden. Weer een dag in de zon, vandaar dat ik vandaag maar binnen blijf. Teveel zon is ook niet goed.

29 februari.
De cruise zit erop, gisteren had ik een fantastische dag in Jost van Dyke. Ik hoefde alleen maar voor de barbeque te werken en had dus ontbijt en diner vrij. Lekker uitgeslapen en toen op strand mezelf vermaakt totdat we weer gingen varen. In de avond een filmpje gekeken en vroeg naar bed. Voor het eerst sinds ik aan boord ben heb ik 8 uurtjes achter elkaar geslapen. De volgende cruise begint over een uurtje met 79 gasten aan boord.

Via mijn broer werd ik erop attend gemaakt dat er een klasse foto op schoolbank.nl stond van mijn oude school de J.F Kennedy school uit IJmuiden. Mezelf daar aangemeld en deze website achtergelaten voor oude school kameraden. Het zou leuk zijn om weer eens van oude klasgenoten te horen.

Op naar de volgende cruise, nog maar twee en dan kom ik naar huis.