Cruise 26-6 t/m 10-7-2004

zaterdag 26 juni 2004

Monte Carlo–>
Cannes, France–>
Calvi, Corsica–>
Bonifacio, Corsica–>
Port Cervo, Sardinie–>
Sorrento, Italie—>
Capri, Italie–>
Civitavecchia, Italie

Woensdag 30 juni.
We zijn in Porto Cervo, Sardinië. Het is mooi weer en een duur haventje, we blijven enkelt tot 15.00 uur en gaan dan naar Sorrento. Gisteren waren we in Bonifacio op Corsica, een mooie haven met veel restaurants en bars. We hadden een overnachting in de haven aan de kade en de crew welfare organiseerde een feestje voor de crew in een van de bars. Groot feest natuurlijk waar deze keer ook een hoop passagiers bij waren. Dit was al het tweede feestje van deze cruise, op de eerste dag hadden we een ovenachting in Monte Carlo en het Nederlands elftal had gespeeld tegen de Zweden. Een mooie gelegenheid om iets te vieren.

Vanavond spelen we tegen Portugal. af wachten wat er gaat gebeuren. Tijdens chefs diner horen we vanuit de keuken hoe de stand is.

2e Cruise
Civitavecchia, Italie–>
Bonifacio, Corsica–>
Capri, Italie–>
Positano, Italie–>
Lipari, Stromboli, Italie->
Sorrento, Italie–>
Ischia, Italie–>
Ponza, Italie–>
Civitavecchia, Italie

Het is alweer 5 juli, we zijn op weg naar Positano om daar diner op dek te houden. Vandaag waren we in Capri waar ik te horen kreeg dat ik de aankomende 9 dagen geen tijd heb om aan land te gaan vanwege een verplichte curses over vuurbestrijding, ehbo en overleven op zee. Het examen is volgende week in Bonifacio. Het papiertje is 5 jaar geldig. Wel leuk om te doen maar de weinige vrije tijd die je hebt gaat erin zitten en na 3 contracten had ik het wel iets eerder verwacht en niet in je laatste tour. Balen dus.

Met het voetballen hebben we het niet gehaald maar de cruise is heel goed verlopen met een hoog cijfer van de gasten die aan boord waren.

De eigenaar is nu aan boord met zijn gezin en het is een mooi gezicht om te zien hoe het management uit zijn dak gaat om de kleinste dingetjes. Niet echt lekker werken voor ons want ze overdrijven het een beetje te veel.

Deze cruise heeft dezelfde route als in Juni toen we van Rome naar Rome waren gegaan

We hebben nu diner op dek voor 99 gasten, ik ga maar gauw aan het werk.
Het was gisteren een zeer warme avond en vandaag lopen we al ’s morgens vroeg te zweten, er staat geen wind en het is ontzettend heet. Het doet een beetje denken aan vorig jaar toen we een hittegolf hadden. Maar zien hoelang de warmte aanhoudt.

9 Juli.
We hebben Ischia overgeslagen en zijn naar Ponza gegaan waar we van 9.00 uur tot 12.30 uur voor de haven liggen en daarna naar de andere kant van het eiland gaan voor wat watersport en een tour naar een paar grotten met de sodiac.
De hitte is aardig blijven hangen, vandaag is het extreem heet en gisteren hadden we diner op dek wat ook een heel erg warme bedoeling was.

Met de basic safety course in de middag om je vrije tijd in te vullen is er geen tijd om aan land te gaan of om maar een beetje uit te rusten met deze hitte.
Morgen begint er weer een nieuwe cruise die helemaal vol zit en dan zit de eigenaar op SeaDream I wat ons weer een beetje rust geeft.

De cruise is afgelopen, de eigenaar was zeer tevreden en daar gaat het om. Hij is degene die ons salaris betaald. Doordat hij een week aan boord is geweest heeft hij de hele operatie weer eens gezien en heeft een hoop ideeën opgedaan om een aantal dingen te verbeteren als we het schip aan de kant hebben voor een droogdok in November.