Cruise 10-7 t/m 17-7-2004

zondag 11 juli 2004

Civitavecchia–>
Positano–>
Capri–>
Porto Cervo, Sardinië->
Bonifacio, Corsica–>
Calvi, Corsica–>
Bay of Cannes, Cannes->
Monte Carlo, Monaco

Het is zondag 11 juli, we zijn in Positano en voor het eerst in 2 maanden is de regen losgebarsten boven het schip. De meeste gasten hebben er niets van gemerkt want zij lagen nog in bed bij te komen van hun reis. We zijn helemaal volgeboekt met 101 nieuwe passagiers waarvan er 78 samen reizen. Wel vervelend voor de overige gasten als er zo’n grote groep is aan boord. Omdat er geen suites meer vrij zijn heeft degene die de curses aan ons geeft het schip moeten verlaten en neemt de dokter en de first officer de curses over om er voor te zorgen dat we toch het papiertje krijgen. Dus onze vrije tijd wordt nog steeds gebruikt voor een curses.

Een paar oude bekenden van SeaBourn zijn aan boord. Meneer en Mevrouw Cas, ze hebben momenteel meer dan 2000 dagen aan boord de SeaBourn en zijn nu voor het eerst bij SeaDream aan boord.
We maken weer een trip naar Monte Carlo.

Om de week maken we ongeveer dezelfde trip in het hoog seizoen. In Augustus wordt het voor ons interressanter omdat we met een charter naar Venetie gaan. Zelf ben ik daar nog niet geweest en kijk er nu al naar uit.

Donderdag 15 juli,
We zijn In Calvi, Corsica. Gisteren hadden we een examen over de tien daagse cursus die we hadden gevolgd over basis vuurbestrijding, overleven op zee en veiligheid aan boord. We waren toen in Bonifacio en met in de morgen een search routine en in de middag het examen was er weer eens geen tijd om aan land te gaan. Vanmiddag ga ik een uurtje naar het strand, al is het alleen maar om even van boord te zijn. Vanavond is er een diner op dek, maar hopen dat het niet zo waait als de vorige keer.

Calvi heeft een mooie haven en een strand die 4 mijl lang is.

16 juli,
We zijn in de Baai van Cannes met nog vele andere cruise schepen. Gisteren hadden we de kans om lekker naar het strand te gaan en iets in de stad te eten voordat we weer aan het werk moesten. Vanavond hebben we maar 30 gasten in het restaurant, de groep gaat buiten de deur eten in het Carlton. Er zijn maar 2 stations open en ik werk aan een van deze stations, sommige collega’s hebben na wat schoonmaak een vrije avond. Morgen begint er weer een nieuwe cruise en gaan we terug naar Rome.

18 juli.
De cruise is afgelopen, we zijn weer in Cannes en maken weer dezelfde ronde retour naar Rome. Gisteren was ee lange dag met een overnachting in Monte Carlo, ik ben niet uit geweest. Ik was gebroken na de afgelopen cruise.