2 Cruises van 17-7 t/m 31-7-2004

Dinsdag 20 juli 2004

Monte Carlo–>
Calvi, Corsica–>
Bonifatio, Corsica–>
Porto Cervo, Sardinie–>
Sorrento, Italie–.>
Capri, Italie–>
Civitavecchia–>

We zijn in Bonifatio en ik zit in een internet cafe om mijn website op het net te krijgen.
Gisteren waren we in Calvi met fantastisch mooi weer en we zijn op weg naar Rome.

2e cruise,
28 juli, We zijn in Napels aan de kade. Vanmorgen konden we niet naar Capri omdat de autoriteiten de haven hadden gesloten, er stond teveel wind en een flinke golfslag. Morgen gaan we terug naar Capri en in de avond varen we naar Sorrento om daar diner op dek te hebben. Vanavond hebben we ook diner op dek in een container haven met weinig tot geen uitzicht en een paar passagiers die aan het klagen zijn. Men heeft het niet naar zijn zin in een onveilige stad als Napels.

Civitavecchia–>
Giannutri, Italie–>

Bonifacio, Corsica–>
Porto Cervo, Sardinie–>
Capri, Italie–>
Napoli, Italie–>
Sorrento, Italie–>
Capri, Italie–>
Ponza, Italie–>
Civitavecchia

29 juli.
We zijn in Capri, gisteren diner op dek in Napels gehad, vandaag in Capri en vanavond weer diner op dek. Het is momenteel weer fantastisch mooi weer. Een zware golfslag maakt het tenderen een beetje moeilijk en de tours naar de blue grotto’s zijn afgelast.

30 juli.
Het diner is voorbij, vandaag waren we in Ponza en daar is voor de gasten weinig te doen dus was het voor ons als een dag op zee. De gasten moesten de hele dag door verzorgd worden. Op een gegeven moment is het uit de hand gelopen en moest er een bar worden gesloten omdat de gasten zich gingen misdragen.
Deze cruise is een cruise geweest met veel verschillende groepen die er een sport van maakte wie er het meest kon bestellen en drinken in een zo’n kort mogenlijke tijd. Ik heb nog niet zo’n ongemanierde groep meegemaakt aan boord.

Naast deze mensen die graag opvallen zijn er natuurlijk ook een hoop gasten die dubbel genieten van onze service.

Morgen vind er een wisseling van de wacht plaats. Sean de chief steward gaat voor 3 maanden op vakantie en Christof komt terug van 6 weken vakantie. Er gaan ook een aantal collega’s op vakantie dus zal het wel een paar weken wennen zijn aan een nieuwe structuur in de organisatie.