Cruise 19-6 t/m 26-6-2004


21 juni 2004.

Het is maandag en dit is de tweede dag van de cruise, we zouden in Portofino zijn vandaag maar vanwege de zware golfslag zijn we nu op weg naar Portovennere. Een havenstadje 50 zeemijlen van Portofino vandaan. Het ontbijt was onverwachts rustig, veel gasten voelen zich niet goed met deze golfslag. Gisteren waren we in Cannes waar veel wind stond op het open water waardoor we telkens onze positie moesten veranderen vanwege de wind.

Het weer is een beetje omgeslagen vergeleken met de vorige cruise. Er staat nu veel meer wind en staan er wolken aan de hemel.

Hieronder vind je onze route, in plaats van Portofino zijn we op weg naar Porto Venere.

Het zijn drukke tijden, het seizoen is vol geboekt. Ik heb een nieuwe cabine genoot, een Hollander die voor het eerst op een cruise schip werkt. Wel weer gezellig, de Hollandse muziek schalt weer door de cabine.

Monte Carlo, Monaco–>
Cannes, France–>
(Portofino, Italie–>)
Porto Venere, Italie–>
Livorno, Italie–>
Tahiti beach, St Tropez->
Cassis, France–>
Porquerolles, France–>
Le Lavendou, France–>
Monte Carlo, Monaco

22 Juni.

We zijn in Livorno, waaruit de gasten naar Pissa gaan en naar St Luca. We liggen aangemeerd aan de kade en hadden vanmorgen een extra vroeg ontbijt en een late lunch.Nog even naar mijn zusje gebeld want die is vandaag jarig.  GEFELICITEERD CAROLA!! veel plezier vandaag en vrijdag op je feestje.

De 24e waren we in Cassis, in France waar ik samen met mijn kamergenoot Joram heerlijk op een terrasje heb gezeten en hebben genoten van het mooie weer.

Op de 25e moesten we Porquerolles missen en zijn daarvoor in de plaats naar Le Lavendou, in France gegaan. Dit alles vanwege de wind die het varen met de tender gevaarlijk maakt.

26 juni
De cruise is voorbij, we zijn in Monte Carlo om aan een nieuwe cruise te beginnen.