Begin derde contract

donderdag 13 mei 2004

Malaga, Spanje–>
Motril–>
Cartagena–>
At Sea, Palma de Majorca
Palma de Majorca–>
Barcelona–>
Marseille–>
Monte Carlo, Monaco

12 mei 2004.

Ik ben alweer 12 dagen aan boord en er zijn twee cruises geweest. De eerste was een gewone cruise met een groep van Stanford die het merendeel van de passagiers uitmaakten. De tweede cruise was een charter van Toyota.

Het begin.
De aankomst op Malaga liep niet helemaal vlekkenloos, als eerste werd ik op schiphol geconfronteerd met een vliegticket tot Madrid zonder een verdere vlucht naar Malaga. Om toch naar Malaga te kunnen op die dag heb ik zelf een ticket bij Basic Air gekocht. Deze maatschappij vliegt direct naar Malaga en hoefde ik niet over te stappen. Bij aankomst bleek dat er één van mijn koffers zoek was geraakt en moest ik naar het schip zonder mijn kleren en alle andere spullen die je meeneemt op een reis van 4 maanden.

In Malaga toch nog even de tijd genomen om in de stad rond te lopen, het is een mooie goed onderhouden stad. Tijdens het diner die ik met geleende spullen moest lopen kwam dan toch mijn koffer. Een fantastisch gevoel, ik had mijn koffer maar 1 dag gemist en toch greep ik overal aan mis. Aan boord hadden we een groep van de Stanford universiteit, veel hoogleraren en proffessoren. Deze groep drukt wel haar stempel op de reis wat misschien niet zo fijn is geweest voor de overige passagieren. Helaas hebben we niet het meest geweldige weer ontvangen, vanwege de sterke stroming en golfslag moesten we verschillende havens overslaan en onze bestemmingen wijzigen.

In Palma de Majorca hadden we onverwachts een overnachting, het is een fijne stad om lekker te gaan stappen en de beest uit te hangen. In de zomer verwacht men 5 miljoen touristen en daar is de stad dan ook op gebouwd. Er staat een geweldige kerk die een ware blikvanger is.

We zijn daarna via Barcelona naar Marseille gegaan, twee mooie steden die zeker nog een bezoekje waard zijn.

7 mei waren we in Marseille waar ik met een collega een city tour heb genomen om de stad te zien. De Stanford groep was de hele dag aan land waardoor we extra tijd hadden voor onszelf. Het was een mooie dag, een beetje koud maar de zon scheen. Nog op een terrasje gepakt voor de lunch, een hoop geld betaald voor een lunch die het niet waard was.

stadstour in Marseille

Monte Carlo–>
Genova, Italie–>
Bonifatio, Corsica–>
St Tropez, France–>
Monte Carlo, Monaco

Op 8 mei waren we in Monte Carlo waar we de voorbereidingen voor de Grand Prix overal zagen. Het was embarkation, de eerste cruise was afgelopen en we maakten ons op voor een charter met Toyota. We hadden allemaal gasten uit Finland die genoten van de bar en in het restaurant een gezellige groep waren die allemaal tegelijk kwamen dineren en het ons totaal niet lastig maakten. Het was een korte cruise waar we ontbijt lunch en diner in het restaurant moesten serveren omdat het weer nog te koud was om aan dek te serveren. Op moederdag ( 9 mei ) waren we in Genova en hadden we voor alle dames aardbeien en champagne voor het ontbijt en als ze de dining salon verlieten kregen ze een rode roos mee. een mooi gebaar op zo’n dag. De tiende mei waren we in Bonifatio waar we een beetje regen hadden in de morgen maar waar de zon ging schijnen in de middag.

Op maandag 11 mei waren we in St Tropez met mooi weer en een paar uurtjes vrij om aan de wal te gaan. Waarna we naar Monte Carlo gingen om de gasten van boord te laten en ons voor te bereiden op een speciale charter, namenlijk eentje voor het Film Festival in Cannes.