BMW charter Grand Prix

donderdag 20 mei 2004

Nice
Nice–>
Monte Carlo
Monte Carlo GP

20 mei 2004.

Ik zit in een café in Nice waar ik wacht totdat de film Troy begint om 21.00 uur. Dit geeft me mooi de tijd om aan mijn website te werken. Na het schip geladen te hebben met wijnen en softdrinks waar we tot laat in de middag mee bezig waren hadden we de rest van de dag en avond vrij. De charter had alleen maar 10 medewerkers aan boord om het schip om te toveren tot een BMW yachtclub. De echte gasten van BMW komen morgen.

Ik ben naar de film Troy geweest in een bioscoop met franse ondertitels. Het was lekker om onderuitgezakt naar een film te kijken zonder op de tijd te moeten letten. Na de film ben ik naar het yacht gelopen over de boulevard van Nice, een mooie nacht en de wandeling duurde drie kwartier. Terug aan boord goed geslapen en weer om 12.00 uur begonnen voor de embarkation van de gasten. Ze werden allemaal opgehaald door een BMW limousine. Deze wagens worden ook gebruikt om de gasten naar het restaurant te brengen waar ze vanavond een gala diner hebben. Heerlijk weer een avond vrij in Nice. Straks ga ik met een colllega ergens iets drinken en weer op tijd naar bed om voor het ontbijt te verschijnen.

We vertrekken om 02.00 uur ’s nachts naar Monte Carlo waar we een plaatje aan de kade hebben om de race te bekijken. De gasten hebben een druk programma en komen niet lunchen of dineren. Feitenlijk blijven ze alleen voor het ontbijt aan boord en hebben ze een diner op de 23e mei na de race rondom het zwembad. Deze cruise/ charter gaat de geschiedenis in als degene met het meeste vrije tijd voor de crew.

22 mei.
De kwalificatie rondes zitten erop, het was een mooie dag met ontzettend veel mensen in Monte Carlo. De controle en beveiliging is zeer strikt, om iets van de race te zien zonder een duur kaartje voor de tribune te kopen is bijna onmogenlijk. Alleen als je hoog in de stad een plekje vind kan je een glimp van de auto’s opvangen.

zoals hier, met een digitale zoom en een hoop geluk.De gasten zijn na een cocktail uurtje weer van boord gegaan om te dineren, wij hebben de rest van de avond vrij en moeten morgen weer met het ontbijt beginnen.
Morgen is de grote race en hebben we naderhand een diner voor iedereen rondom het zwembad.

24 mei.
Ik zit in een internet café, de charter is afgelopen en morgen pakken we weer de gasten op voor een volgende charter. De race was goed verlopen voor BMW, ze waren als vierde geëindigt, het diner werd gegeven rond het zwembad met een band en een mooie maar een beetje koude avond. We waren pas om 01.00 uur klaar en moesten weer om 06.00 uur beginnen voor het ontbijt. Een beetje vroeg vandaar dat ik net nog een paar uurtjes geslapen heb voordat ik de stad Nice ben ingegaan om mijn site te kunnen updaten. Helaas gaat het updaten van mijn site niet meer aan boord, ze hebben de instellingen veranderd en volgens de nieuwe regels mag het niet meer om met je eigen laptop op het net te gaan.

Straks een crew barbeque op poop dek en dan kunnen we ons opmaken voor een drukke charter van 4 dagen met 105 gasten aan boord.