1e cruise 2004

maandag 5 januari 2004

Barbados–>
St George, Grenada–>
Bequia, Grenadines–>
Rodney Bay, St Lucia–>
Illes des Saintes, Guadaloupe–>
Gustavia, St Barts–>
Virgin Gorda, BBQ—>
St Thomas.

6 januari.
We zijn in Bequia, Grenadines. Het ontbijt is net geserveerd en nog even en dan gaan we weer de lunch serveren, met 65 gasten aan boord is het makkelijker werken dan met een vol schip. Nu krijgt iedereen een beetje lucht en kunnen we weer de puntjes op de I zetten. Gisteren waren we voor de laatste maal in St George, Grenada. Daar nog aan land geweest om veters voor mijn schoenen te kopen. Dat bleek nog een hele opgave te zijn, we zijn overal geweest tot dat we een klein schoenen winkeltje vonden die van alles had. ’s Avonds Kapiteins welkoms diner gehad, alles gaat nu een stuk sneller in vergelijking met de laatste cruise.

Bequia ziet er van een afstand goed uit, helaas is het jammer dat we daar nog nooit aan land zijn geweest. We hebben altijd diner op dek op die dag en dan is onze break te kort om er lang op uit te gaan. Dan kiezen we voor een tukje om ’s avonds weer fris aan de bak te kunnen.

7 januari.
We zijn in Rodney Bay, St Lucia. Het is de eerste en laatste keer dat we hier komen, bij de laatste cruisen moesten we steeds naar Castrich vanwege het weer en konden we niet naar Rodney bay. Gisteren hebben we het diner moeten verplaatsen naar de dining salon, het ging regenen toen we het wilden gaan opzetten. Vandaag wordt er weer een poging gedaan, maar zien of het weer mee werkt.
Diner in de dining salon, het weer werkte niet helemaal mee.

8 januari.
Illes des Saintes, Guadaloupe.
Het is mooi weer met een matige wind en veel zon, het is een mooi groen eiland met kleine beschutte baaitjes voor de zeilboten. We hebben net ontbijt gedraait en zijn nu bezig met een oefening voor het vinden van verdachte pakketjes. Vanavond vertrekken we alweer om 17.30 uur zodat er na de lunch weinig tijd over blijft om aan land te gaan. Chef’s diner vanavond en morgen zijn we in St Barts, FWI.

10 januari.
Virgin Gorda, British virgin eilands. We hebben vandaag de barbeque, wel lekker de hele dag in de zon werken. Gister avond hadden we diner op dek en vandaag proberen we het nog een keer om de gasten toch nog 2 diners op dek te geven. Morgen alweer St Thomas en dan zit de eerste cruise van het nieuwe jaar erop.

11 januari.
St Thomas, gisteren toch nog diner in het restaurant en niet aan dek vanwege de regen. We hebben een lange dag achter de rug vanwege het laden van het schip, alles kwam weer eens laat zodat er weinig tijd over blijft voor jezelf. Diner begint straks dan begint de nieuwe cruise echt.

Leuk om weer eens wat van oude vrienden te horen, Tivadar de beste wensen voor het nieuwe jaar en al het goede voor jezelf en je gezin!