Sell Mark charter + 2 cruises

donderdag 27 mei 2004

Nice–>
Bonifacio–>
Porto Cervo, Sardinie->
Portovenere–>
Nice

27 mei.
Er zijn al drie dagen voorbij van de Sell Mark charter met 104 gasten aan boord. We hebben bijna een gewone cruise met de juiste werktijden wat betreft ontbijt diner en lunch. Gisteren waren we in Bonifacio waar we ’s morgens voor anker lagen en in de middag konden aanmeren. Doordat we pas de volgende ochtend vertrokken naar Porto Cervo in Sardinie hadden we de gelegenheid om een biertje te drinken aan land toen we klaar waren met het werk. een biertje werd onverwachts een gezellig feestje omdat een van de collega’s jarig was en we met zijn allen aan het dansen waren tot laat in de morgen. Het is nog een beetje koud voor het tijd van het jaar maar het geeft een goed gevoel om weer op bekend terein te zijn. Vorig jaar heb ik deze cruise ook gemaakt en de plaatsen zijn niet zo nieuw meer.

Straks hebben we een vroege lunch omdat er een tour met 70 gasten vroeg vertrekt om het eiland te verkennen. Morgen is er weer een beetje extra tijd omdat de gasten aan land gaan lunchen, kunnen we mooi Portovenere verkennen.

Nice–>
Portofino–>

Portovenere–>
Porto Azzuro–>
Positano–>
Capri–>
Sorrento–>
Civitavecchia


Hier vind je de route die we varen deze cruise, we zijn vanuit Nice vertrokken in plaats van Monaco.

31 mei
We zijn weer in Portovenere, de charter is afgelopen en de gewone cruise is al een paar dagen bezig. We hebben 87 gasten aan boord, de eerste keer weer alle namen leren en iedereen een geweldige service verlenen. Dat is iets waar we goed in zijn dus daar komen geen problemen van. Het is vandaag bewolkt net zoals de 27e toen we in Portovenere waren.

Het begin van de cruise begon in Nice en daar ben ik naar het strand langs de prommenade geweest, met mooi weer en een paar uurtjes vrije tijd kan ik me daar best vermaken.
Morgen de eerste juni zijn we in Porto Azzuro op het eilandje Elba, we vertrekken al om 14.00 uur dus zal er weinig tijd zijn om aan de wal te gaan.

1 juni.
We zijn in Porto azzuro, we liggen voor anker en het is bewolkt met een waterig zonnetje. Om 14.00 uur vertrekken we weer en voor vanavond hebben we een chefs diner in de dining room.

Deze cruise ben ik begonnen met na het werk naar de gym te gaan, ik probeer elke dag een beetje te fietsen en wat buikspieroefeningen te doen. Het voelt goed om na het werk even met iets anders bezig te zijn dan met het werk. Nu het weer een beetje tegenzit slaap ik in de middag een paar uurtjes maar zo gauw het weer mooi weer is dan wil ik erop uit en moet ik maar zien of ik het vol kan houden.

2 juni.
We zijn in Positano, vanmorgen heeft het geregend en nu klaart het weer een beetje op, het is niet koud maar afwachten of we vanavond diner op dek kunnen houden. Lifeboot drill zit er net op waarna we ons moesten verzamelen in de main salon voor een briefing van de dokter. Niet veel nieuws, het bekende hygiëne vraagstuk.

3 juni.
Gisteren geen diner op dek gehad vanwege de regen, wegens drukte bij collega’s kreeg ik een tafel van tien personen erbij. Geen probleem, daar draaien we onze handen niet voor om. We zijn in Capri en het merendeel van de gasten zijn aan land gebleven om alles te zien. we hadden maar weinig gasten aan boord voor de lunch. We gaan nu snel naar Sorrento en hebben daar een diner op dek, de gasten kunnen tot 24.00 uur met de tender op en neer om een avondje aan de wal door te brengen. Al waren er bijna geen gasten voor de lunch maken we toch dezelfde uren vanwege onze openingstijden. Helaas geen tijd gehad om aan land te gaan, volgende keer beter.

Leuk geprobeert om diner op dek te houden deze avond, nadat alles opgedekt was en we klaar waren om de gasten te ontvangen ging het regenen en moesten we alles afbreken om het weer op te bouwen in het restaurant. Een hoop heen en weer gèren en collega’s die gestressed zijn terwijl het ook georganiseerd en rustig kan.

Civitavecchia–>
Bonifatio–>

Capri–>
Positano–>
Lipari–>
Sorrento–>
Ischia–>
Civitavecchia

9 juni.
Het is alweer woensdag 9 juni. De afgelopen cruise is goed verlopen en we zijn nu in het midden van de tweede normale cruise met 88 passagiers aan boord. Chefs diner is afgelopen en ik kom net terug van de gym. Om 22.00 uur voeren we langs Stramboli, een vulkanisch eiland die om de 7 minuten een erruptie heeft. Alle gasten om tien uur uit het restaurant om aan dek te gaan kijken, er viel helaas weinig te zien deze keer.

Afgelopen maandag waren we in Capri en had ik wat extra uurtjes in de middag om aan land te gaan. Heerlijk om wat extra tijd te hebben om een stad te bezichtigen. Alles is tegen een berg op gebouwd en ik ben naar boven gelopen en heb van het uitzicht genoten.

We zijn nu op weg naar Sorrento, ik denk niet dat er tijd voor me is om aan land te gaan, we hebben diner op dek en moeten dan eerder beginnen. Maar zien hoe het gaat.

12 juni.
We zijn nu in Civatavecchia, de havenstad van Rome. De cruise is afgelopen na Sorrento waren we in Ischia waar de lunch nogal uitliep waardoor er geen kans was om aan land te gaan. In Civatavecchia na de storing van de goederen ben ik nog even een uurtje naar het strand geweest voordat we weer moesten beginnen voor embarkation om de nieuwe gasten te ontvangen.